dimarts, 1 de desembre del 2009

Des de Rússia, amb amor

"- ¡Señora!, ¿le han dicho a usted que es insoportablemente hermosa?
La joven, que en efecto era muy bella, miró asombrada a aquel insolente y entreabrió su boquita de fresa con cierto temor. Su madura acompañante también se quedó pasmada ante descaro tan inaudito.
- ¡Desde que la he visto soy su esclavo! - continuó tanteando el desconocido, cuyo porte era más que presentable (patillas recortadas a la moda, frente amplia y pálida, y ardientes y fogosos ojos castaños)-. ¡Permítame depositar sobre su inmaculada frente un beso puro, un beso fraternal!
- ¡Señor, está usted completamente borracho! - reaccionó al fin la dama que hacía calceta, pronunciando las palabras con un fuerte acento alemán.
-¡Sí, estoy borracho..., pero de amor! - afirmó el descarado joven, y con el mismo tono artificial y lastimero exigió -: ¡Sólo uno, un único beso, o pondré fin a mi vida!"


Podrieu dir que aquesta escena, contemplada un maig assoleiat de finals del segle XIX, té un toc dramàtic, però si no heu llegit aquest llibre - primer d'una sèrie guiada pel mateix personatge, de la qual només alguns llibres han estat traduïts al castellà, i potser un parell al català (el d'avui sí - però jo no el tinc!) -, segurament no us imagineu cóm n'és, d'exagerada. Només dir-vos que la trama comença en un entorn burocràtic i fred, i que s'estèn per Europa de la mà d'un jovenet d'apariència apocada però extremadament brillant, amb una maledicció molt particular: és físicament invulnerable, gairebé inmortal.

Si l'heu llegit, a aquestes alçades del post ja haureu descobert l'enigma. Si no, us dono una pista per anar buscant:


Va, una darrera pista: en acabar el llibre, el jovenet apocat protagonista és un home de cabells blancs i amb el cor trencat.

Espero que aquest cop no us sigui tan fàcil com altres vegades. Si no us en sortiu, podeu demanar pistes als comentaris, si us cal - ja veurem amb el pere si les podem contestar en obert o en privat.
Bon dimarts criminal!!

9 comentaris:

Júlia ha dit...

Ui, ui, molt difícil, avui sí que estic despistada. Podeu comentar si aquesta o alguna altra de l'autor es va portar al cinema????

Júlia ha dit...

L'àngel caigut, de BOris Akunin????

fra miquel ha dit...

Ni idea! La veritat és que no domino gaire aquest gènere. Seguiré a "l'ombra" per aprendre i veure com els detectius van esbrinant la veritat
Una abraçada

el paseante ha dit...

Diria que és una obra de Gogol, i el protagonista es diu Chichikov. Però com no n'estic segur i ja he guanyat un perrito piloto, no dic el títol.

martí ha dit...

Hola familia,ja se'm feia estrany tant de temps en silenci... ;-)

I posats a parlar del tema, us convido a participar al concurs de microrelats Poe que organitzen els d'Art d'Escriure de Cardedeu, i que s'acaba de prorrogar fins el 31 de desembre: www.microrelatspoe.blogspot.com.
La cosa està força interessant, i encara que els noms dels participants no es faran públics fins al final del concurs, sabem que n'hi ha més d'un d'aquests entorns que ja volta per allí... us hi espero!

Xurri ha dit...

Hola, moderem uns quants comentaris, i deixem amagats quins autors i títols proposeu.

Júlia: Cinema si, però aquí no l'hem vist (crec).

fra miquel: atreviu-vos!! una mica de google i surt!

martí: gràcies per la recomanació, queda avisat a tothom.

Xurri ha dit...

Bé, fins ara només dos us heu atrevit i dels dos només la Julia l'ha encertat (sorpresa!!!!). Així que us deixo alguna pista més:

Aquesta novela és la primera d'una sèrie de 12 del mateix protagonista. L'autor treballa sota un pseudònim d'inspiració japonesa.

Va, a veure si l'encerteu!!!

Xurri ha dit...

Bé, potser aquest cop no era massa fàcil, potser massa difícil! Perrito piloto per la Julia, en qualsevol cas. I un nou dimarts de sang que us deixa el pere per que investigueu la setmana que ve.

Júlia ha dit...

Estic balalaikament estarrufada... ep, tan difícil no era, amb tot això de Rússia i una mica de paciència.