dimarts, 17 de maig del 2011

Trio

Fa poc conversàvem amb el pere sobre el futur d’aquest blog, un futur en clau de tres, no de dos, i en clau de cent, no de números senars. I que mentre tant hi ha un munt de clàssics que s’han quedat a la pretatgeria i que volem rescatar, dimarts a dimarts.

La convergència d’aquella conversa, el repàs de clàssics, i el fet que l’altre dia casualment escoltava de lluny una cançó d’un grup poc conegut, em va suggerir el títol d’avui. (consti que estic deixant més pistes que Hansel al bosc)

En fi, l’assassinat:
Un escriptor de novel·les policíaques arriba a una Viena de postguerra a visitar a un amic d'infància, en H., que li ha promès feina. El troba una mica perjudicat - de fet l'ha atropellat un cotxe, així que directament assisteix al seu enterrament. Però algunes coses no quadren, tot plegat es veu tèrbol, i aviat sospita que la mort ha estat de pega, i en realitat el seu amic és viu. Descobreix que el mort que va enterrar era un estraperlista de medicaments adulterats, i que en H. era en realitat un delinqüent perillós que s'ha fugat a zona soviètica.

Col·labora amb les autoritats per fer d'esquer per a que capturin l'H, a qui acaba matant a trets a un túnel de clavegueram com el de la foto. A l’exnoia de l’H no li fa massa gràcia això, val a dir. De fet no li'n fa gens.

La foto del post és d'una peli que van fer d'aquest llibre, peli que alguns consideren com la millor pel·lícula britànica de tots els temps i que compta amb un superb Orson Wells, d’aquells, ja sabeu que vull dir.

Va, endevineu qui és l’escriptor autor d’aquest llibre - el títol del llibre, que està xupat - i el nom de l’escriptor protagonista.
Bon dimarts.

5 comentaris:

el paseante ha dit...

Aquesta vegada sense buscar a Google. És la meva peli preferida: "El tercer hombre", del director Carol Reed, basada en una novel.la de Graham Greene, el meu escriptor favorit. El que no queda clar és si la novel.la va ser abans o després del guió de la peli. En qualsevol cas, l'he llegit i em sembla molt inferior al film.

Júlia ha dit...

Ep, un clàssic: El tercer home, de Graham Greene, crec, crec que el protagonista es diu Holly Martin i l'antagonista Harry Lime, Welles i Cotten, magnífics.

Júlia ha dit...

Recuerda lo que dijo no sé quién: En Italia, en treinta años de dominación de los Borgia, hubo guerras matanzas, asesinatos... Pero también Miguel Ángel, Leonardo y El Renacimiento. En Suiza, por el contrario, tuvieron quinientos años de amor, democracia y paz. ¿Y cuál fue el resultado? ¡El reloj de cuco!

Harry Lime

El veí de dalt ha dit...

Aquest cop, xupat!
El tercer hombre, de Graham Greene. L'escriptor es deia Holly Martins.

Xurri ha dit...

Molt be, molt be, tots l'heu encertat - els clàssics són més fàcils de reconèixer, fins i tot de memòria, sense google ni res...

Bon dimarts!