dimarts, 26 d’octubre del 2010

Descansar...

Mal d'esquena, fatiga, nervis... qui pogués parar-ho tot un moment i desaparèixer, per a dedicar les hores tranquil·les a cuidar-se, a rebre massatges, a nedar a la piscina, a refer-se de les tensions i els dolors crònics - poc importants però constants, molestos, diaris - i a no fer res més que veure passar el temps. Coses senzilles, però luxoses.

Una mica això és el que fa aquesta russa rossa i blanqueta, d'aparença neutre i ànima analítica i lògica, que s'amaga en una closca desapercebuda que gairebé mai guarneix amb pintures o robes presumides. Treballa per al Ministeri d'Interior rus. Sense saber ben bé com, es troba gaudint d'un més que merescut descans solitari a un balneari de luxe per indicació i invitació del seu cap. Tancada a l'habitació amb la seva màquina d'escriure, tradueix novel·les policials de diversos idiomes - filla d'una professora universitària especialitzada en programes d'ordinador per aprendre idiomes, en parla més de cinc. Però des d'un bon principi les coses no rutllen tan fàcilment com haurien d'haver anat.

Una mica desconcertada veu com diversos senyors intenten lligar-se-la, sí o sí, disposats a donar-li conversa, a prometre-li amor etern durant unes hores. Però un cop veuen clar que no hi ha manera de que estigui per ells una nit, els homes desapareixen deixant-la perplexa. L'aparició d'un mort al balneari comença a destapar que el balneari es fa servir de prostíbul, i també com a plató per un negoci de vídeos pornogràfics perillós; relats de fons sobre les restes ideològiques de l’època soviètica, mafiosos i polítics de la nova Rusia, nous rics i policies més o menys íntegres.

A l'autora li diuen "la Agatha Christie russa", i és autora de unes trenta novel·les negres. L'han traduït a vint idiomes, i el seu nom en realitat és al revés del seu pseudònim. Va néixer a Ucraïna fa una mica més de cinquanta anys.

Va, autora, llibre, detectiu....

4 comentaris:

el paseante ha dit...

Detectiu: Anastasia Pávlovna Kaménskaya.
Autora: Alexandra Marínina (pseudònim d'Alexeyeva Marina Anatolyevna).
Novel.la: Los crímenes del balneario.

Investigant, he descobert un blog que potser us pot interessar al Pere i a tu: http://detectivesdelibro.blogspot.com/

Espero que la teva esquena deixi de fer-te la guitza.

Júlia ha dit...

Potser és l'Alexandra Marinina i 'Los crímenes del balneario'. Crec que la detectiva es diu Anastasia Kamenskaya o una cosa així.

Quin 'susto', amb això de 'descansar' em pensava que plegàveu...

Montse ha dit...

ni idea, companys, ni idea, sóc una autèntica ignorant (i ja no sé com posar-me a fer tants deures com tinc "atrassats")

Una abraçada!

Xurri ha dit...

Anastasia Kaménskaya, Alexandra Marínina (Alexeyeva Marina) i Los crímenes del balneario. Un pel abans i un pel més complet el paseante, així que... perritóf pilotóf! Gràcies per l'adreça, l'afegeixo a la barra lateral.
Aviat hauré de fer un recompte i una petita estadística, i crec que hi haurà un empat molt molt molt ajustat...
no pleguem, però agraïriem (al menys jo) una mica de relleu... no us animeu a escriure un dimarts, algú de vosaltres?
Una abraçada, Arare!