dimarts, 4 de maig del 2010

Amb l'aigua al coll

Avui faré una cosa que no he fet mai, i que de fet trobo que no s'ha de fer, però les circumstàncies obliguen... Ahir vaig fer una primera prospecció, i no em vaig decidir, però - amb el dimarts ja gairebé a sobre, segons com es miri, amb els paràmetres d'aquí o els vostres, ho he decidit aquesta tarda, tot passejant per la vora del Missisipi, i després al barri francés, fins a Bourbon Street. A Nova Orleans, es clar. Ara que la taca de petroli s'acosta quan encara no han pogut oblidar la ciutat inundada i devastada pel Katrina.

I justament als dies posteriors al Katrina està ambientat aquest llibre, on el detectiu D.R. amb altres voluntaris pentina la zona devastada a la cerca de supervivents. Però el seu amic d'infància LeBlanc roman desaparegut, després que ajudant uns feligresos quedés atrapat amb ells a la torre de l'esglesia fugint de la pujada de les aigües. No se sap molt be com, però va aconseguir una barca que vingués a buscar-los, i l'ultim que se'n sap és que estava obrint espai al sostre de la torre, per poder fugir de morir ofegats ell i els seus feligresos, però després d'un crit en LeBlanc i la barca desapareix, i la majoria de feligresos moren ofegats.

Ja us dic que no l'he llegit, i veient les crítiques probablement és un pel massa violent i cru per la meva sensibilitat de figaflor, però el llibre és prou singular com per a que el pogueu trobar. Jo de moment segueixo passejant a la catedral del kitch, envoltada de figuretes lletges (horribles), màscares llampants, neons rancis, ninos de voodoo i, això si, molta animació al carrer.

El que no he vist aquí són perritos pilotos. Però en confiança us diré que.... només els faltava això!!!

En fi, que a veure si trobeu autor, detectiu i llibre. Bona setmana!

3 comentaris:

Júlia ha dit...

A veure si ho escric bé, 'El huracán', James Lee Burke, Dave Robicheaux???

Nova Orleans ja fa por (mítica) sense anar-hi i sense huracans, recordo una peli que em va aterrir fa anys 'El corazón del ángel'.

el paseante ha dit...

Títol: "El huracán". Autor: James Lee Burke. Detectiu: Dave Robicheaux.

M'agradaria guanyar un perrito piloto comprat a New Orleans, però imagino que ja se m'han avançat. Catxis.

Xurri ha dit...

Molt be, Júlia, a la primera i la primera.
Els ventiladors aquells de "El corazón del ángel" estan per tot arreu, però el miedito el fa més que tot és ple de coses de bruixeria i vudú. Per turistes, si, però de vudú. Que hom pensa: ja son ganes, per molta ràbia que tinguis, anar dessitjant mal als demés a base de perforar-los amb agulles clavades amb sanya.

No tens perrito de N.O., pero si l'haguessis guanyat te l'hagués buscat entre les muntanyes de souvenirs, a quin pitjor i més lleig.