dimecres, 9 de març del 2011

Tard i estrany

Ja som dimecres, gairebé dijous, i encara sense dimarts de sang... disculpeu el retard. Vaig malament de temps, i de son, i s'han acumulat algunes coses que han fet difícil trobar el moment apropiat de posar-vos un enigma per aquesta setmana. Ara tinc son, i això em fa pensar en un curtmetratge on surten ovelles de les que es poden comptar per a dormir, si no és que en veure les ovelles t'agafa el riure i et despertes. Precedia una pel.lícula divertida amb els el.lemets d'un clàssic del gènere negre, tot i que hauríeu de féu màniga ample, doncs no és ben bé el que es diu un clàssic del gènere negre. Com que no he llegit res fa setmanes, us proposo aquesta peli com a enigma.

És l'any 1947, i els actors dels estudis més famosos de Los Ángeles tenen fòbia al dissolvent. Una qüestió de supervivència.
L'actor de moda, en R., és histriònic i emotiu, i està casat amb la que podria ser l'Angelina Jolie de l'època, la J, una cantant pèl-roja i explosiva que quan entra en una habitació li treu el singlot a tot home present, mentre diu amb veu greu "I'm not bad. I'm just drawn that way".

Darrerament en R. està més nerviós que mai; creu que la seva dona se la fot amb un milionari. Capficat, no dona una als rodatges, i tant és així que i l'amo dels estudis contracta en E. perquè segueixi la J.

Però al cap de pocs dies el milionari apareix assassina't, i en R. és el principal sospitós. El detectiu haurà de trobar l'assassí per tal d'alliberar els estudis de l'amenaça del dissolvent.

Crec que amb això tindreu prou. Endavant: nom de l'actor i del detectiu i nom de la pel.lícula.

2 comentaris:

el paseante ha dit...

Aquesta vegada és fàcil :-)
Peli: ¿Quién engañó a Roger Rabbit?
Detectiu: Eddie Valiant.
Actor: Bob Hoskins.

PD: A veure si us puc fer un altre Dimarts de sang i així descanseu una mica.

Xurri ha dit...

Doncs si, era fàcil. Després m'he adonat que el curt de les ovelles era d'una altre peli, però no hi fa res, oi? Perrito pa ti, i si fas algun altre enigma serà molt benvingut!!!